DeliFOOD Tikrasis margainis grūdai – 1kg | (Silybum marianum)

Original price was: 14.99 €.Current price is: 9.99 €.

Tikrasis margainis – Milk Thistle Pieno erškėtis (lot. Silybum marianum) – augalas, dėl savo sveikatą stiprinančių savybių vertinamas jau viduramžiais. Legenda pasakoja, kad jo lotyniškas pavadinimas kilęs nuo Mergelės Marijos, kuri maitindama kūdikį išliejo lašelį pieno. Šios nukrito ant šalia augančio pienės lapų ir taip ant augalo lapų susidarė būdingos baltos dėmės. Pieninis erškėtis priklauso Asteraceae rūšiai ir yra kilęs iš Viduržemio jūros regionų. Iš pradžių pieninis usnis augo pietų ir pietryčių Europoje, Šiaurės Afrikoje ir Vakarų Azijoje. Tačiau jis greitai išplito į kitas pasaulio šalis. Kur tai atsiranda dabar? Už pradinio arealo ribų jis laukinis auga Afrikoje, Europoje, Australijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje. Lenkijoje pieno usnis daugiausia auginamas centrinėje ir šiaurinėje šalies dalyse. Jis priklauso augalų grupei, kuri iš laukinės gamtos perėjo į auginimą lauke.

Tikrasis margainis (Silybum marianum)- kompozicija

KILMĖS ŠALIS Gamintojas Geriausias iki
Ukraina DeliFOOD 2024-09-30

Sudėtis: Tikrojo margainio (Silybum marianum) grūdai

Maistinė vertė 100 g produkto % RWS (referencinės įleidimo vertės
Energinė vertė
/energija/
1635 kJ/398 kcal 20 %
Riebalai 27,5 g 39 %
Įskaitant
Sočiosios riebalų rūgštys
(sočiosios riebalų rūgštys)
5 g 25 %
Angliavandeniai 1,4 g <1 %
Įskaitant
Cukrus 1,2 g 1 %
Pluoštas 44,4 g
Baltymai 14 g 28 %
Druska 0 g 0 %

„Referencinis suvartojamas kiekis vidutiniam suaugusiam žmogui  (8 400 kJ/2 000 kcal)“.

 

*Maistingoji vertė yra literatūros vertė ir nėra analizės rezultatas . Jis parengtas remiantis naudotų žaliavų kokybės dokumentų duomenimis, todėl gali skirtis priklausomai nuo gaminio partijos.

Tikrasis margainis (Silybum marianum)– vartojimas

Kaip vartoti?

Grūdai gali būti valgomi tiesiogiai arba kaip sriubų, padažų, daržovių salotų ir pieno patiekalų pagardai. Juos galima naudoti kaip priedą kepant duoną. Margainis neturi įtakos duonos skoniui, kvapui ir savybėms, tačiau yra vertingas, sveikatą stiprinantis ingredientas. Taip pat sėklų verta dėti į pusryčius, pabarstyti sumuštinį, dėti į jogurtą ar praturtinti blynų tešlą ar vaflius. Margainis taip pat gali būti naudojamas kaip priedas prie vaisių ir daržovių kokteilių. Tai suteiks jiems būdingą riešutų skonį. Verta kuo dažniau siekti grūdų, o organizmas tikrai padėkos už šį skanėstą.

Kiek galite vartoti per dieną?

Maisto produktą, kurio pagrindą sudaro Tikrasis margainis (Silybum marianum), atveju neviršykite rekomenduojamos dozės, nurodytos gamintojo ant pakuotės. Jei margainį perkate nesmulkintų arba maltų grūdų pavidalu, rekomenduojama paros dozė yra 2-3 arbatiniai šaukšteliai. Grūdus galima valgyti tiesiogiai. Daugeliui kyla klausimas, kada geriausia jį vartoti: ryte ar vakare? Paros dozę geriausia padalyti į du kartus, nepamirštant apie atitinkamą skysčių kiekį.

Margainis – KCAL

Tikrasis margainis (Silybum marianum) svorio netekimui? Kiek kalorijų jis turi?

100 gramų produkto yra apie 360 ​​kalorijų. Energijos, kurią margainis suteikia mūsų organizmui, daugiausia gauna iš baltymų ir riebalų. Šaukštas margainio sėklų yra gana didelė maistinių skaidulų ir baltymų dozė, todėl be stiprių savybių, palaikančių kepenų veiklą, margainis ras savo šalininkų tarp savo figūra besirūpinančių ir dietos besilaikančių žmonių.

Margainis – Prekės aprašymas

Margainis priskiriamas vaistiniams augalams. Žolelių pramonėje svarbiausi yra vaisiai, kuriuose gausu silimarino – junginio, kuris teigiamai veikia kepenų ląsteles, turi priešuždegiminių, antivirusinių ir detoksikuojančių savybių. Tikrojo margainio aliejus dėl didelio vertingųjų riebalų rūgščių ir vitamino E kiekio naudojamas ir kosmetologijoje. Dėl gražių žiedynų šis augalas atlieka ir dekoratyvines funkcijas. Rinkoje yra daug maisto papildų, pagamintų iš margainis. Taip pat galite lengvai jį naudoti savo virtuvėje. Sužinokite, kaip į savo kasdienį racioną įtraukti pienligę ir kodėl verta tai daryti.

 

Jums taip pat gali patikti…

Title

Go to Top